Z czego żyją Cyganie??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • plik77
    Drive
    • 2010
    • 71

Z czego żyją Cyganie??

Skaczą ostatnio z tymi cenami :roll:
    Dziś (Lukoil)
    ON po 5,16
    E95 po 5,24
  • kazik4x4
    RS
    • 2008
    • 2728

Z czego żyją Cyganie??

Z czego żyją Cyganie??
    Bo ja nigdy nie widziałem pracującego Cygana...

Komentarz

• westwi78
      RS
      • 2008
      • 2940

Ja widziałem, może ze 2.
      A z czego żyją? W 90% z opieki społecznej, co daje im kasy tyle, ile mało kto ma z nas.

Komentarz

• avocado
        Ambiente
        • 2010
        • 182

to czemu im tak duzo daja?

Komentarz

• westwi78
          RS
          • 2008
          • 2940

avocado, wiekszość kasy daje UE? a zgadnij dlaczego?
          Żeby siedzieli u nas.

Komentarz

• yogi_at_pozen
            Rider
            • 2011
            • 418

z czego zyja to nie wiem, ale zyja dobrze bo co jeden to lepszym samochodem na miescie jezdzi

off topic w off-topicu: jak sie mowi na cygana bez obu rąk? godny zaufania...

Komentarz

• bws34
              Rider
              • 2011
              • 543

Ściągają jakieś badziewia ze swojego kraju typu złota,podrobione fony itp i sprzedają naiwniakom u Nas.. Albo siedzą i lecą na "Rumuńską Pandę".."Pan da,Pan da.."
              "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

Zamieszczone przez bws34
                Ściągają jakieś badziewia ze swojego kraju typu złota,podrobione fony itp i sprzedają naiwniakom u Nas.. Albo siedzą i lecą na "Rumuńską Pandę".."Pan da,Pan da.."
                Bardziej mi chodziło o Cyganów polskiego pochodzenia a nie napływowy lud żebraczy
                Widziałem pod Gubałówką Cygana handlującego hot-dogami i to minie bardzo zaskoczyło, że oni jednak coś robią

Komentarz

• Alonzo_
                  RS
                  • 2009
                  • 2460
                  • Hyundai

Zamieszczone przez kazik4x4
                  Zamieszczone przez bws34
                  Bardziej mi chodziło o Cyganów polskiego pochodzenia a nie napływowy lud żebraczy
                  Widziałem pod Gubałówką Cygana handlującego hot-dogami i to minie bardzo zaskoczyło, że oni jednak coś robią
                  Robią, tyle że często poza legalem. Z moich obserwacji to albo jakieś "lewe" interesy mają albo kupę dzieciaków na ulicach wystawiają i potem ściągają z nich kasę i żyją sobie całkiem dobrze.
                  Sorry ale dla mnie ta nacja to pasożytnicze robactwo, taka zaraza, banda roszczeniowych darmozjadów. W przeciwieństwie do żółtych, którzy zapewene też dorabiają się na lewiznach ale nie pałętają sie pod nogami a spora część z nich ciężko pracuje i potrafi sie odnaleźć w najróżniejszych realiach kapitalizmu.
                  Niedawno był fajny film u nas , jakiś dokument o "polskich" cyganach. Pokazywali wioski gdzie całe ich klany obok siebie mieszkają, domy - wille (coś na podobę "zgierskich" pałacyków, może mniej wystawnych) i ładne auta pod nimi i jak działa żebraczy biznes, jak sie razem trzymają, i jak dzieci mogą zarabiać na rodziców.
                  Dziadostwo pasożytnicze. IMO

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez bws34
                    z jakiego "swojego kraju"?!?!?!?

nie wiedzialem, ze Cyganie maja swoj kraj...

[ Dodano: Sro 31 Lip, 13 11:54 ]
                    Zamieszczone przez westwi78
                    Ja widziałem, może ze 2.
                    A z czego żyją? W 90% z opieki społecznej, co daje im kasy tyle, ile mało kto ma z nas.
                    kto im niby te kase daje????

w Polsce???

bzdura.
                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• bzyq_74
                      RS
                      • 2008
                      • 3467
                      • Volkswagen
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

marlej108, westwi78 ma rację. Dostają nie małe pieniądze głównie na opiekę na każde dziecko + miasto opłaca im czynsz /media.
                      "Biali" (tzn my) możemy o takiej pomarzyć, bo MOPS tyle nie daje.
                      U mnie w mieście raczej biedota cygańska żyje - wiem żę kradną (miałem 2 sprawy jako poszkodowany/świadek), żebrają, handlują tombakiem, "myją" szyby na światłach.
                      MARCIN
                      Mój szkodnik

Komentarz

• kbjanek
                        Rider
                        • 2009
                        • 381

a ja mam dobre doswiadczenia z cyganami,
                        projektowalem z 5 przylaczy wod-kan do ich domow w Pabianicach,
                        nigdy nie targowali sie o cene, placone gotowka w terminie i bez jeczenia.
                        Jedna rodzina prowadzila sklep spozywczy i miala 1 dziecko.
                        Druga rodzina - facet pracowal na platformach wiertniczych w Norwegii i tez mieli 1 dziaciaka.
                        Reszty nie pamietam, ale raczej tak zwyczajnie i bez tabunu dzieciaków.

Komentarz

• westwi78
                          RS
                          • 2008
                          • 2940

Zamieszczone przez marlej108
                          kto im niby te kase daje????

w Polsce???

bzdura.
                          Marlej, zapraszam do mojego miasta.

Komentarz

• Alonzo_
                            RS
                            • 2009
                            • 2460
                            • Hyundai

kbjanek

tacy sobie żyją jak większość z nas - cicho i spokojnie. W oczy niestety "rzuca" sie na natrętna i wrzeszcząca cześć nacji

Komentarz

• Waśka
                              Rider
                              • 2013
                              • 552
                              • Mitshibishi

żebractwo to potężny biznes i ciężkie pieniądze z tego idą dla jego bossów.
                              poza tym kradzieże, wymuszenia, różne fuchy na czarno (legalne lub nie) itp itd.
                              no i opieka społeczna bo formalnie wielu z nich nie ma nic.
                              abstrahując oczywiście od postu powyżej.
                              Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• kazik4x4
                                RS
                                • 2008
                                • 2728

Zamieszczone przez kbjanek
                                a ja mam dobre doswiadczenia z cyganami,
                                projektowalem z 5 przylaczy wod-kan do ich domow w Pabianicach,
                                nigdy nie targowali sie o cene, placone gotowka w terminie i bez jeczenia.
                                Jedna rodzina prowadzila sklep spozywczy i miala 1 dziecko.
                                Druga rodzina - facet pracowal na platformach wiertniczych w Norwegii i tez mieli 1 dziaciaka.
                                Reszty nie pamietam, ale raczej tak zwyczajnie i bez tabunu dzieciaków.
                                U mnie podobnie. Jak zamawia Cygan jakąś cześć do samochodu i mówi że będzie w czwartek to jest w czwartek albo przysyła jakiegoś ziomka po to i płaci tyle co było uzgodnione.

Komentarz

• lilo
                                  RS
                                  • 2006
                                  • 4315
                                  • Mercedes-Benz

Blisko mnie też mieszka cygan , bardzo porządny człowiek i ma normalna pracę .
                                  Daniel

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Re: Z czego żyją Cyganie??

Zamieszczone przez kazik4x4
                                    Z czego żyją Cyganie??
                                    Bo ja nigdy nie widziałem pracującego Cygana...
                                    Np, jeżdżą chuje po A4 lub obwodnicach starą bejcą albo merolem na niemieckich blachach, machają łapskami co byś się zatrzymał i pod pozorem braku kasy na paliwo wyłudzają ol ludzi kasę w zamian oferując podrobione złoto.
                                    Za każdym razem ja lecę w kierunku Wrocławia widzę WYMODEROWANO jak lecą na kota....[/b]
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• aniol
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 5228
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kazik4x4, Nie mierz wszystkich jedną miarą.Mam w rodzinię dużo ;cyganów; i każdy się trudni legalną pracą.A mam i też polaków którzy niestety grają w bambuko że tak powiem.Jak cyganie nie wtrącają sie w twoje życie to się nie mieszaj w ich.Dobra rada'
                                      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• mrfazi
                                        • 2010
                                        • 3103
                                        • Superb III (3V3)
                                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
                                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Z czego żyją Cyganie??
                                        Generalnie temat tendencyjny, złośliwy, pogardliwy, a nawet rasistowski, najlepiej znaleźć sobie kozła ofiarnego i ponarzekać, wylać wiadro pomyj, i dowartościować się, że są inni gorsi niż "ja", ot takie polskie piekiełko!

Cyganie to też ludzie, tyle że z zupełnie innym sposobem na życie, nie zrozumiałym dla nas. Też mi się nie podoba ich styl życia, żebractwo, cwaniactwo, itp. Ale nie wsadzajmy wszystkich do jednego wora, tylko po to aby podnieść, podreperować swoje "ego".

Zamieszczone przez piramida
                                        Np, jeżdżą chuje po A4
                                        Zamieszczone przez Alonzo_
                                        Sorry ale dla mnie ta nacja to pasożytnicze robactwo, taka zaraza, banda roszczeniowych darmozjadów.
                                        ... o czym mogą świadczyć takie i inne wypowiedzi .... domyślcie się sami - jeśli tylko potraficie,zanim zaczniecie opluwać innego człowieka spójrzcie w lustro.

"banda roszczeniowych darmozjadów. " -- wybacz, ale obywatele naszego kraju są nie lepsi! "Ferdynandów Kiepskich" jest cała masa!

Komentarz

• aniol
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 5228
                                          • Octavia I combi (1U5)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piramida, Po pierwsze regulamin zabrania przekleństw,a ty jako donator powinieneś o tym wiedzieć.Jesteś na forum trochę więcej niż ja.To chyba by wypadało się na tym znać.Jak byś przebywał w tym środowisku to byś miał rozeznanie.A tak piszesz bzdury o których sam nie wiesz.I po drugie kończę tę dyskusję jak nie jesteś w temacie.A nie jesteś
                                          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9935
                                            • Ford

A my się obruszamy, jak w Niemczech piszą o Polakach że są złodziejami i pijakami...
                                            Adam... Używam:
                                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• likoss
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 753
                                              • Superb II combi (3T5)

sa ludzie i ludziska przeciez i onas Polakach różnie sie mówiło. Ja mialem bardzo nie mile doswiadczenie z cyganami tuz przed zamknieciem wpadla taka rodzinka 3 kobiety w roznym wieku i jeden wielki gruby i lysy (ale po bokach i stylu mial długie wlosy) cygan z nimi po krotkiej wymianie zdan co oni sobie zycza i za ile i czy my to mamy chcialem sprawdzic w bazie danychczy dany produkt jest na magazynie a ten wielki lysy do mnie z mor...czy ja go nie rozumiem ze on niechce tego (co powiedziala jedna z kobiet) tylko "to " lapie mnie za reke i prubuje oderwac od klawiatury ( oczywiscie nikt tego nie widzial) no ale nie zemna takie numery :diabelski_usmiech wiec sie wywinolem odepchnolem goscia rozkladajac szeroko rece by wszyscy widzieli ze sie bronie i powiedzialem mu kilka zdan ... gosc sie uspokol a w zasadzie kobiety go odciagnely a ja wyprosilem towarzystwo... ale to bylo do przewidzenia ze z nimi beda problemy - to jednak prwda ze ubranie mowi wiele o czlowieku.
                                              Ale napewno nie wszyscy sa tacy...
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                                              http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• aniol
                                                RS
                                                • 2012
                                                • 5228
                                                • Octavia I combi (1U5)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Agamek12, Każdy ma swoje zdanie kolego.Atak a propo kiedyś dostałem owocki za przeklęństwa bo byłem świerzy.
                                                Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez aniol
                                                  piramida, Po pierwsze regulamin zabrania przekleństw,a ty jako donator powinieneś o tym wiedzieć.Jesteś na forum trochę więcej niż ja.To chyba by wypadało się na tym znać.Jak byś przebywał w tym środowisku to byś miał rozeznanie.A tak piszesz bzdury o których sam nie wiesz.I po drugie kończę tę dyskusję jak nie jesteś w temacie.A nie jesteś
                                                  Przepraszam cię za moje przekleństwa, w środowisku cyganów nie siedzę ale mam oczy i widzę co poniektórzy robią, ci z A4 notorycznie się tak bawią od dobrych kliku lat i nie raz próbowali mnie shaltować.

P.S. jeszcze odróżniam cygana od innej nacji ale nie jestem rasistą i mi nie przeszkadzają mi dopóki nie wchodzą mi w drogę... :wink:
                                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...